Eritrean Enlightenment har gett ut två nya barnböcker om Prinsessan, på Tigrinja, skriven av Per Gustavsson

När prinsessor vaknar om natten

Boken handlar om en prinsessa som vaknar på natten av konstiga ljud från källaren. Prinsessan har svårt att somna om och ligger och funderar på om det är det farliga källartrollet som äter prinsessor som för en massa väsen? På väg ner i källaren möter prinsessan en spindel, en vaktmästare, en groda och ett skelett. Alla säger att hon ska akta sig för trollet, men prinsessan bestämmer sig för att utmana källartrollet.

Eritrean Enlightenment har översatt boken till Tigrinja. Förutom översättningen är det en annan sak som skiljer sig från orginal-boken. Prinsessan och några andra karaktärer är mörkhyade.

 

När prinsessor går på zoo

Prinsessan ska inviga stadens zoo, för sånt gör prinsessor. Men när hon förklarar djurparken öppnad så är det inte bara huvudgrindarna som går upp, utan även alla burgrindarna. Djuren är plötsligt lösa bland besökarna och panik utbryter. Prinsessan tar rådigt tag i saken som vanligt, fast den här gången får hon hjälp av en pojke som heter Prinsessian. Tillsammans svingar de sig i luften med prinsessans boa och slänger iväg krokodilen till sin bur, flätar ihop lejonens manar och fångar alla farliga djur tillsammans. Vilket team! Fast allt kanske inte riktigt var som de trodde …

Eritrean Enlightenment har översatt boken till Tigrinja. Förutom översättningen är Prinsessan och några andra karaktärer mörkhyade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *